A borbély akkor nem is fodrász?

Barber

Sokan használják azt a kifejezést, hogy borbély, illetve a fodrász szó is biztos, hogy ismerős lesz. Tudod, hogy mi a különbség? Ha nem, akkor most megtudhatod!

A borbély szó, ami angolosan barber-ként ismert az utóbbi években jött ismét divatba. Nagyapánk még biztos borbélynak hívja a mai napig is a férfi fodrászokat, ugyanis akkor ez egyértelműen jelölte, hogy férfi fodrászról van szó. Aztán jött egy időszak, amikor a borbolyok eltűntek a köztudatból, és maradtak csak a fodrászok.
Ha a férfiak hajáról és arcszőrzetéről beszélünk, akkor a borbély, az kicsit több, mint egy fodrász. Ő egy olyan férfifodrász, aki nem csupán fajvágással foglalkozik, hanem minden arcszőrzetet megfelelően tud formázni, ráadásul követi a divatot, és a trendeket is.
Épp ez okozta, hogy az utóbbi években újra előtérbe kerültek a barber shop-ok, hogy visszajött a szakáll a divatba, és egyre nagyobb lett az igény az ilyen jellegű professzionális szolgáltatásra.

Tehát a fodrász, az frizurát készít, férfiaknak és nőknek egyaránt ha épp egy férfi-női fodrászról van szó, a barber, azaz borbély viszont kifejezetten a férfi hajformázásra specializálódott, valamint profi tudással rendelkezik a bajusz és a szakáll formázása kapcsán is.

Megosztás