Áramellátás kalocsa szekrénnyel

Felvonulási szekrény

Talán mindenki járt már fesztiválom, legyen az egy sörfesztivál, bogrács fesztivál, vagy épp egy zenei fesztivál, így tudható, hogy az oda kivonuló árusoknak, kiállítóknak, fellépőknek megfelelő, biztonságos áramellátásra van szükségük.
Mivel a fesztiválok többsége üres területen szokott lenni, így gyakran nincs kiépítve megfelelő elektromos elosztó hálózat, illetve más közmű.
Az ott levő szervezőknek vagy épp a szolgáltatóknak kell általában megoldania, hogy szabványos módon, az előírásoknak megfelelően tudjon mindenki csatlakozni az elektromos hálózathoz.
Ilyenkor a legjobb megoldás egy vagy több kalocsa szekrény lehet, mert egy ilyen eszközzel biztonságosan szét lehet osztani az áramot. A kalocsa szekrényen van egy áram bemenet, ami egy ipari csatlakozó dugalj, és több kimenet. Az elektromos csatlakozókhoz tartozik legtöbbször kismegszakító is, hogy egy zárlat esetén ne maradjon minden csatlakozó aljzat áram nélkül.
Előírás az életvédelmi FI relé használata is, ezért ezekben a szekrényekben ez is benne van. Sok kalocsa szekrény fröccsenő víz ellen is védett, így hó vagy eső esetén sem kell aggódni az érintésvédelem és az áramellátás kapcsán.

Megosztás