Előkészületek egy építkezéshez

Felvonulási szekrény

Ha már meg van a telek, ahova építkeznénk, és kezünkben van az építési engedély is, akkor is van még jó pár dolog, amit elő kell készíteni ahhoz, hogy elkezdődhessen az építkezés.
Fontos, hogy körbe legyen kerítve a terület. Ennek még nem kell a végleges kerítésnek lennie, lehet ez egy olcsóbb drótkerítés, vagy mobilkerítés is.
Két okból is fontos ez. A balesetvédelem miatt, hogy nehogy valaki betévedjen a területre, és megsérüljön vagy beleessen egy munkagödörbe. Másrészt pedig az értékeket is meg kell védeni a területen.
Ezt követően gondoskodni kell a megfelelő víz és elektromos áramellátásról.
Ha még nincs vezetékes víz a területen, akkor érdemes egy kutat fúratni, vagy ásatni. Ez később is jól jön, mert olcsóbban tudjuk majd megoldani belőle a kert locsolását.
Az áramellátáshoz pedig nyilván bent kell lennie a telken az áramnak, viszont meg kell oldanunk, hogy legyen megfelelő számú ipari csatlakozónk, hogy az építőipari gépeket mind csatlakoztatni lehessen a hálózatra. Ehhez általában egy felvonulási szekrényt szoktak használni, ami többféle kivitelben is kapható, így az igényeinknek megfelelő számú 230V-os és 3 fázisú csatlakozóval felszerelt szekrényt vásárolhatunk magunknak.

Megosztás