Így adj új színt házadnak!

Hőszigetelés

A házak igen fontos és meghatározó külső jegye a színe.
Az új házak tervezésénél a tervező már előre megtervezi, és a látványterven megjelenít a ház színét is, azonban elég nehéz dolog aztán ugyanezt a színt megtalálni élőben, a látványterv alapján.
A vakolatok gyártói hatalmas színválasztékkal, különféle színskálákkal rendelkeznek, sőt, akár egyedi vakolatszín is kikeverhető. Így a vakolat színe tényleg bármilyen lehet, tényleg csak a képzeletünk szabhat határt.

Egyre viszont nagyon ügyelj!. Ne vedd meg az egész házra való vakolatot egy pici színminta alapján!
Elsőként inkább érdemes a lehető legkisebb rendelhető mennyiséget rendelni, mondjuk 1 négyzetméterre valót, ha van ilyen a gyártónál. És ezt se a házra kend fel, hanem mondjuk egy felesleges hőszigetelő lapra. Azt már odapróbálhatod a házhoz, így könnyebb lesz elképzelni, hogy ez valóban a megfelelő szín lesz-e, ezt képzelted-e el.

Ha ez így más tetszik, akkor bátran rendelhetsz vakolatot ebben a színben az egész házra. Persze még itt is jönnek majd újabb kérdések, ugyanis többféle szemcseméretű, felületű és alapanyagú nemesvakolat létezik, így itt még egy újabb döntésre lesz szükség részedről, viszont ez már jóval egyszerűbb döntés.

Megosztás