Ismered a Mazsolát és Tádé plüsst?

Plüssjáték

A Mazsola és Tádé a 60-as és 70-es évek egyik ikonikus magyar bábfilmje. A bájos és tanulságos történetek főszereplője egy zöld malac, aki Manócskával és Tádéval él együtt egy tökházban.
Mazsola és Tádé éppen úgy viselkedik, mint két testvér, gyakran vannak vitáik, de Manócska a nevelőjük mindig sikeresen oldja meg a problémát.

Kik a Mazsola mesefilm szerzői?



A film alapötletét Bálint Ágnes írta, aki a kor egyik legismertebb meseszerzője volt. A bábokat Bródy Vera készítette el. Mai szemmel érdekesnek tűnik, hogy az első sorozat még fekete-fehér volt, csak később készültek el a színes változatok. Amikor bemutatták, még nem is volt minden családban Tv-készülék, ezért több család együtt nézte az adást.

A mese főszereplőivel készült többféle játék, pl. Mazsola és Tádé plüssfigura is. Ha szeretnél ilyen Mazsola plüssfigurákat otthonra akkor számtalan lehetőségből választhatsz, mert van belőle többféle változat is, Manócska, Mazsola és Tádé plüssök. Sokan szeretik eljátszani a mesét otthon is, nekik készült a Mazsola kesztyűbáb kivitel is.

Miért sikeres most is a Mazsola és Tádé plüssfigura?



A Mazsola és Tádé mesefilmben bájos szereplők, hangulatos zene, tanulságos történet jelenik meg, amivel mind a gyerekek, mind a szüleik könnyen tudnak azonosulni. A későbbi változatokban már igyekeztek pedagógia ötleteket is belevinni a történetben. Olyan helyzetek került elő, amely minden kisgyerekes családban előfordulhatnak, főleg a testvérek között. Ezekre igyekeztek megoldási javaslatot adni a szerzők.

A cuki és pihe-puha Mazsola és Tádé plüssfigurák ideális ajándékok születésnapra, karácsonyra és egyéb alkalmakra kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Megosztás